top of page
Search

Tijdreizen of regressietherapie?

Tussen de 0 en 7 jaar sta je het meest open en ben je het meest beïnvloedbaar door je omgeving. Veel overtuigingen, patronen en gedragingen ontstaan hier.


Jouw onderbewustzijn heeft de taak om alles op te slaan wat er ooit gebeurd is en kan niks ‘vergeten’. In jouw onderbewustzijn zitten er dus, naast heel veel positieve dingen, tal van negatieve en onverwerkte ervaringen, gedachten, overtuigingen, beloften, onverwerkte emoties en strategieën.

Met regressietherapie ga je terug in je persoonlijke geschiedenis naar het allereerste moment dat je probleem ontstond. Vaak komt iemand uit in de vroege kindertijd, tussen 0 en 7 jaar.

Regressietherapie is een vorm van psychotherapie. Om bij de absolute oorsprong van je probleem te kunnen komen, wordt er tijdens regressietherapie gebruik gemaakt hypnose. Tijdens deze trancestaat, een toestand van vergrote concentratie, wordt het onderbewustzijn toegankelijk en ontvankelijk voor het probleem én de oplossing. Met je gewone, dagelijkse wakkere bewustzijn kom je hier niet zo gemakkelijk bij.


Door in trance terug in de tijd te gaan naar de absolute oorsprong van het probleem kan je het verwerken, maar ook antwoorden en inzichten krijgen in hoe een bepaalde ervaring op mentaal, emotioneel en lichamelijk vlak bijgedragen heeft tot waar jij nu mee zit en waarom het jou ‘overkomen’ is.
0 views0 comments
bottom of page