top of page
Search

MINDBLOWING rekensom! Jij bent een wonder

Heb jij jezelf ooit afgevraagd: wat is de kans dat je wordt geboren als de persoon die jij nu bent?

Als je kijkt naar hoe groot de wereldpopulatie is en hoe snel deze groeit, komt het erop neer dat de kans om geboren te worden gelijk is aan een uiterst grote toevalstreffer, namelijk ongeveer 1 op de 400 biljoen. Deze schatting is in kaart gebracht door een groep wetenschappers. Het is mogelijk dat de kans kleiner of groter is. Het is natuurlijk een belachelijk lastige som. Maar het is duidelijk dat de kans zo klein is dat het feitelijk nul is. Daarom is het maar goed dat we kunnen zeggen dat we er überhaupt zijn.

Als je niet wordt geboren, is er geen ‘jij’ om de wereld te ervaren, na te denken over de kansen of überhaupt deze woorden te lezen.

Dus wat is de kans dat je geboren wordt? Het is te vergelijken met meer dan twee miljoen mensen die samenkomen, dat is ongeveer de bevolking van Zuid-Holland, om elk een dobbelspel te spelen met een dobbelsteen die 200 miljoen zijden heeft. Ze gooien elk met dezelfde dobbelsteen en ze komen allemaal op exact hetzelfde aantal uit. Onmogelijk zou je zeggen, nietwaar? Een wonder is een gebeurtenis die zo onwaarschijnlijk is dat het ook bijna onmogelijk is.

Toch merk je dat het leven vaak als vanzelfsprekend wordt ervaren. Elke keer als het even tegen lijkt te zitten, is het van belang om te beseffen dat jij het wonder bent. Leef je leven, voel en gedraag je als het wonder dat je bent.
0 views0 comments
bottom of page