top of page
Search

Jij bezit over een "geheime" ingebouwde GPS!

Alles wat je wilt bereiken in je leven, begint met een idee. Daarom is het opstellen van een doel aan de hand van je idee belangrijk.

Het maakt niet uit of dit persoonlijk of zaak gerelateerd is, dit is de eerste stap in jouw zoektocht naar prestatie en succes.

De oprichters van NLP hebben tijdens het modelleren van succesvolle mensen achterhaald wat de formule is die zij gebruiken om doelen te behalen.

Duidelijkheid - Het is heel belangrijk om in je leven duidelijkheid te hebben. De werking van je brein kun je vergelijken met een navigatiesysteem. Wanneer je een duidelijke bestemming invoert, gaat je brein op zoek naar manieren om deze te bereiken. Wees daarom ook zo specifiek mogelijk bij het opstellen van je doelen!

Actie - je moet niet enkel doelen opschrijven, je moet ook actie ondernemen. Blijf je einddoel voor ogen houden. Visualisatie wordt door de meest succesvolle mensen ter wereld toegepast om zichzelf mentaal voor te bereiden en daardoor de juiste acties te nemen. Dit brengt je dichter bij het bereiken van je doel.

Bijsturen - op weg naar het bereiken van je doel gaat gegarandeerd niet alles in één keer goed. Tegenslagen kunnen voor de meeste mensen een reden zijn om op te geven. Besluit in plaats van op te geven juist bij te sturen. Je kunt net zolang bijsturen totdat het doel bereikt is.

Vieren - vergeet niet om successen te vieren. Dit zal het proces leuk houden. Je moet jezelf soms belonen. Daarnaast helpt het vieren je ook om je brein te conditioneren voor succes. Probeer zoveel mogelijk gelegenheden te vinden om iets te vieren.

Wij begeleiden jou graag met de doelen naar succes!
0 views0 comments
bottom of page