top of page
Search

Het zelfbeeld. Het zou wel eens de belangrijkste factor kunnen zijn die je leven bepaalt!

Een van de belangrijkste psychologische ontdekkingen van deze eeuw is de ontdekking van het zelfbeeld van de mens.

Of we het ons realiseren of niet, ieder van ons draagt een mentale blauwdruk of afbeelding van zichzelf met zich mee tot in de kleine details. Het zelfbeeld is onze eigen opvatting van de persoon die we denken te zijn, gebaseerd op onze eigen overtuigingen. Deze overtuigingen zijn ontstaan door onze ervaringen uit het verleden, mislukkingen, successen, onze vernederingen en triomfen.

Zodra we onze mentale blauwdruk construeren, wordt het de waarheid. We handelen in overeenstemming met het mentale beeld dat we van onszelf maken. We gaan niet over tot het in twijfel trekken van de geldigheid ervan, maar handelen ernaar alsof het waar is.

Elke actie, keuze, gevoelens en gedragingen zullen altijd worden bepaald door ons zelfbeeld. Het zelfbeeld is de basis waarop je hele persoonlijkheid, je gedrag en zelfs je omstandigheden zijn gebouwd. Hierdoor lijken onze ervaringen overeen te komen met onze identiteit en wordt ons zelfbeeld alleen maar versterkt en ontstaat er een vicieuze cirkel.

Niet tevreden met je resultaten? Wellicht zit je jezelf in de weg door een negatief zelfbeeld. Wij helpen jou graag met het creëren van een positief zelfbeeld!

'Het leven is een spiegel en zal reflecteren waar je aan denkt.'0 views0 comments
bottom of page