top of page
Search
  • angeloleinders

Het geheim om succesvol door het leven te zeilen

Hoe her-programmeren we ons onderbewustzijn voor meer geluk, succes of liefde?

Wij mensen hebben absolute controle over onze gedachtes, alleen we weten niet altijd even goed hoe we deze gedachtes kunnen controleren. Je denkt misschien dat je de leiding hebt over je brein, maar is dat zo?

Als je dit nu leest, en twee minuten tijd hebt, adviseer ik je om dit bericht aandachtig te lezen. Het zou geweldig zijn als iedereen even de tijd nam om dit bericht te lezen. Waarom? Omdat het onderwerp van vandaag de brandstof van ons leven is.

Vandaag een post over “autosuggestie”, ook wel zelfhypnose genoemd. Het is belangrijk om te beseffen dat geen enkele gedachte het onderbewustzijn kan binnendringen zonder gebruik te maken van autosuggestie. Autosuggestie kan het beste omschreven worden als een dagelijkse routine gebaseerd op mentaal of verbaal herhaalde zinnen. We herhalen continu dezelfde ideeën, overtuigingen of ergernissen hardop, waardoor ze doordringen tot het onderbewustzijn. Wanneer een idee in het onderbewustzijn terechtkomt, raken we geobsedeerd door dat idee. Dit wordt ‘dwangvoorstelling’ genoemd. Als je rechtop gaat staan, je ogen sluit, en herhaaldelijk tegen jezelf zegt: “ik val naar voren”, zal je naar voren vallen.

Laat ik jullie uitleggen hoe dit werkt in hoeverre de wetenschap kan bijhouden. Er is een dualiteit en continue strijd tussen ons onderbewustzijn en bewuste brein. Net als de wind die de ene zeilboot naar het oosten en de andere naar het westen voert, zal het principe van autosuggestie je optillen of naar beneden trekken, afhankelijk van de manier waarop je de zeilen van je gedachten zet.

Het principe van autosuggestie is dus herhaling, herhaling en herhaling. Door “herhaling” trainen we ons onderbewustzijn om ons op een bepaald idee te concentreren, en nadat we stoppen met dit herhalen, blijft ons onderbewustzijn zich op die ideeën concentreren als een applicatie op de achtergrond. Bij een “foutief” gebruik van autosuggestie, kan ons leven veranderen in een negatieve dwangvoorstelling.


Kies je woorden en gedachten zorgvuldig uit, ze creëren jouw perceptie van de wereld!
0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page