top of page
Search

Een extra twintig kilo duwen terwijl je onder hypnose bent? Waarom niet?

Laten we eens kijken naar een paar feiten over hypnose. Zal een persoon een taak beter en efficiënter uitvoeren na hypnose?


Hypnose is een fascinerend onderwerp om te bestuderen, en het zou naar mijn mening meer bestudeerd moeten worden. Maar we leven in een zeer praktische wereld. Dus hoe zouden we hypnose kunnen gebruiken als we vrij zijn om dat te doen?

Het gebeurde door de geschiedenis heen vaker dan je denkt. Laten we sport als voorbeeld nemen. Mike Tyson zei bijvoorbeeld dat trainer Cus D'Amato hem meenam naar een hypnotiseur voorafgaand aan gevechten. Zijn trainer zegt hier het volgende: “𝘏𝘪𝘫 𝘩𝘦𝘦𝘧𝘵 𝘩𝘦𝘮 𝘨𝘦𝘩𝘺𝘱𝘯𝘰𝘵𝘪𝘴𝘦𝘦𝘳𝘥 𝘰𝘮 𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘦 𝘵𝘦 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯”.

Ook Tiger Woods is een uitstekend voorbeeld van een atleet die hypnose heeft gebruikt om een fenomenaal succesniveau in golf te bereiken. Hij gebruikte al krachtige zelf-hypnose technieken sinds zijn vroege tienerjaren. Niet alleen om elke swing in zijn gedachten te visualiseren voordat hij deze uitvoert op de golfbaan, hij gebruikte het ook om "in de zone te komen". Hypnose methodes hebben hem, net als een hoop andere atleten, geholpen om zijn geest tot rust te brengen, angst te verbannen en 100% gefocust te raken tijdens het spelen van golf.

Ellen Degeneres zegt het volgende over hypnose; "𝘏𝘺𝘱𝘯𝘰𝘴𝘦 𝘩𝘦𝘦𝘧𝘵 𝘮𝘦 𝘦𝘯𝘰𝘳𝘮 𝘨𝘦𝘩𝘰𝘭𝘱𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘩𝘦𝘦𝘧𝘵 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘴𝘤𝘩𝘪𝘫𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘳𝘦𝘥. 𝘏𝘦𝘵 𝘩𝘦𝘦𝘧𝘵 𝘥𝘶𝘴 𝘻𝘦𝘬𝘦𝘳 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘥”. Barrack Obama, Bruce Willis, Ashton Kutcher, Orlando Bloom, Angelina Jolie, Kate Middleton, David Beckham, Albert Einstein, en de lijst gaat door en door, hebben hypnose gebruikt om het beste uit hun leven te halen.

Een bericht op social media is niet genoeg om het potentieel van hypnose te benadrukken. Maar als ik het in één zin zou moeten uitleggen, dan zou ik het als volgt doen: “𝘏𝘺𝘱𝘯𝘰𝘴𝘦 𝘤𝘳𝘦ë𝘦𝘳𝘵 𝘧𝘰𝘤𝘶𝘴, 𝘦𝘯 𝘧𝘰𝘤𝘶𝘴 𝘪𝘴 𝘥𝘦 𝘴𝘶𝘤𝘤𝘦𝘴𝘧𝘢𝘤𝘵𝘰𝘳 𝘪𝘯 𝘦𝘭𝘬𝘦 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘸𝘪𝘯𝘯𝘪𝘯𝘨”.

Hypnose heeft de laatste vijftig jaar een flinke vooruitgang geboekt. Zoals in de psychologie en medische en klinische sector. Andere, even belangrijke gebieden, zijn bijna volledig verwaarloosd en genegeerd. Wat denk je van de gebieden jeugdcriminaliteit, onderwijs, voorlichting, beroepsopleiding en sport?

Vooroordelen en het gebrek aan kennis van hypnose zijn de enige hinderpalen die een onvoorstelbare vooruitgang in de weg staan, want deze gebieden zijn net zo veelbelovend als die van de geneeskunde en de psychologie.
2 views0 comments
bottom of page