top of page
Search
  • angeloleinders

Dit is wat Albert Einstein jou vandaag nog kan leren!

In de autobiografie van Albert Einstein staat dat het inzicht dat tot de relativiteitstheorie leidde, was toen hij op 16-jarige leeftijd aan het dagdromen was. Einstein vroeg zich af hoe het zou zijn om met de snelheid van het licht naast een lichtstraal te rennen. Hij visualiseerde dit scenario elke dag tot het punt dat hij in een trance raakte en de externe wereld even werd afgesloten van zijn bewustzijn. Hij was iemand die kon dromen terwijl hij wakker was en hij geloofde ook dat grote ontdekkingen gebeuren door een intuïtief denkproces dat voortkomt uit ‘zelf-hypnose’.

De gedachtegang die we gebruiken om problemen op te lossen moet anders zijn dan die we hebben als we het probleem creëren. Voor dit doel gebruikte Einstein hypnose om zichzelf te ontlasten van stress en het problematische denkproces. Tijdens een van die sessies kwam hij met zijn beroemdste onthulling over de lichtsnelheid ‘E=mc2’.

Overal op de wereld wordt hypnotherapie gebruikt om over angsten en blokkades heen te komen.

Zo heeft Adele plankenkoorts weten te overwinnen. Tiger Woods geeft aan dat hij zijn succes heeft te danken aan onder andere hypnose. En zo is het Winston Churchill gelukt om dagen achter elkaar wakker te blijven zonder moe te worden tijdens de tweede wereldoorlog. David Beckham gebruikte hypnose om door een persoonlijke crisis heen te komen. Mike Tyson werd voor elk gevecht meerdere keren per dag professioneel gehypnotiseerd op verzoek van zijn manager. Michael Jordan gebruikte hypnose voor elke wedstrijd om zijn mentale uithoudingsvermogen te vergroten. Phil Jackson, de coach van de Chicago Bulls zei dat de Bulls dagelijkse zelfhypnose beoefenden toen hij hen coachte om zes NBA-kampioenschappen te winnen. Kobe Bryant, de 18-voudig All-star legende gebruikte meditatie en zelf-hypnose om zijn geest helder te houden in stressvolle situaties.


Open de deur van kalmte en ontgrendel je potentie. Want jij bent de schrijver, producent en regisseur van je eigen leven!

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page