top of page
Search

De nare waarheid over het najagen van dromen

Napoleon Hill, schrijver en journalist, had het in een van zijn eerste boeken over het verhaal: "een meter van goud verwijderd te zijn".


Het is een verhaal over een jongeman tijdens de goudkoorts. Na een jaren durende zoektocht in een goudmijn in Colorado, stopte hij met zijn missie zonder succes. Hij verkocht al zijn machines en uitrusting aan een man voor een paar honderd dollar. De man zocht raad bij een goudspecialist voordat hij het graven hervatte. De goudspecialist vertelde hem dat er goud is op slechts een meter van waar de vorige mijnwerker was gestopt. Hij had gelijk. De eerste mijnwerker was letterlijk een meter verwijderd van het winnen van goud - en hij stopte.

Er zijn veel lessen te leren uit dit verhaal, maar vandaag staat het in het teken van doorzettingsvermogen. Vaak zie je dat de meeste mensen het opgeven vlak voor het goud wordt gevonden, omdat het te moeilijk lijkt te worden.

"Geef nooit op." Het is een van de meest cliché-uitdrukkingen die je zult horen terwijl je je carrière opbouwt en met tegenslagen te maken krijgt. Maar er is een reden waarom deze uitspraken clichés zijn - je weet namelijk nooit wanneer succes echt om de hoek ligt!

0 views0 comments
bottom of page