top of page
Search

De handen kunnen ons de ware bedoelingen van anderen tonen.

Het is echter niet voor de hand liggend!

Handpalmen zijn een belangrijk onderdeel van lichaamstaal. We gebruiken onze handpalmen om te laten zien dat we onschuldig zijn, om een gunst te vragen of om autoriteit uit te stralen.

In dit bericht zal ik een aantal krachtige voorbeelden geven.De handpalm naar boven wordt beschouwd als een niet-bedreigend gebaar. Mensen zullen eerder op je verzoek ingaan als je het met open handpalmen brengt. Het zit namelijk in ons DNA om mensen eerder te vertrouwen als we hun handpalmen kunnen zien.

Als je de volgende keer een verzoek doet aan je werkgever, partner of collega, probeer dan eens je handpalmen naar boven te richten tijdens het verzoek.Om eerlijkheid te tonen hebben mensen de neiging hun handpalmen naar anderen te wijzen. Dat is de reden dat mensen hun handpalmen laten zien om hun onschuld te tonen.

Mannen zullen vaker de handen verbergen als ze liegen, ze verstoppen de handen in hun jas of broekzakken. Terwijl vrouwen het onderwerp gewoonweg proberen te vermijden.

Dit open handpalm gebaar werd vroeger al gebruikt door onze voorouders om aan andere te laten zien dat ze geen wapen bij zich droegen.Het omlaag wijzen van de handen lokt een compleet andere reactie uit. Terwijl palm-omhoog kalmte en vertrouwen uitdrukt, straalt de palm-omlaag autoriteit en gezag uit.

Dus alleen met je handen kan jij er al voor zorgen dat je bericht beter aankomt bij een ander.


Niet tevreden met de resultaten die je krijgt? Draai je handen dan eens om tijdens een gesprek!
2 views0 comments
bottom of page