top of page
Search

Begrijp dit concept, en schiet je interactievaardigheden de hoogte in...

Het valt me op dat als ik men vraag of ze weten wat “rapport” is, er vaak wordt geantwoord met “Ja, natuurlijk!”.


Laat ik het zo zeggen, Dunning en Kruger wisten vast en zeker ook wat rapport inhield. Rapport wordt omschreven als een wederzijdse, harmonieuze connectie tussen twee personen. Een simpele definitie, maar er zijn enkele mysterieuze krachten in het spel wanneer we dit fenomeen nader bekijken.


Bij succesvol rapport kopiëren we onbewust gedrag van de ander. Dit noemen we ook wel spiegelen. We nemen dezelfde houding aan, we lopen op hetzelfde tempo en we passen zelfs ons spraaktempo en intonatie aan.


De puurste vorm van rapport is liefde. En liefde bewijst dat rapport werkelijke magie is, recht voor onze voeten. Recente studies tonen aan dat als een koppel verliefd is, de hartslag, ademhaling en het hersengolfpatroon synchroniseert. Dit gebeurt volledig onder de radar. Maar wat nou als we ons bewustzijn betrekken in het opbouwen van een goede verstandshouding?

Een goede verstandhouding opbouwen kan enorm belangrijk zijn voor je carrière - het helpt je om sterke interpersoonlijke relaties op te bouwen, en dat kan veel deuren openen. Niet alleen voor jou, maar ook voor andere. En het is niet lastig!


Rapport is het vermogen om gevoelens van de medemens te begrijpen. De kracht om een arm om een broer of een zus heen te slaan. In staat zijn om de wereld anders te bekijken, door een ander paar ogen. Rapport, de definitie van een mens zijn!


Liefde, en oprecht geven om een ander is de sleutel naar succesvol rapport.
2 views0 comments
bottom of page