top of page
Search

Als je dit weet, zal de wereld er anders uitzien. Dat hoop ik...

Wij mensen hebben een lens waardoor we de wereld zien en ervaren, een lens die als filter werkt en onze perceptie van de werkelijkheid bepaalt en vaak bijstelt, maar ook stukjes informatie combineert die we verwerken en waarop we vervolgens reageren.


Deze lens verzamelt informatie die resoneert met onze gedachtegang. Als we gelukkig zijn, kunnen we mooie ervaringen eerder herkennen en ermee omgaan. Als we verdrietig zijn, zullen we ons fixeren op trieste gebeurtenissen. Onze ogen filteren en verzamelen de informatie op exact dezelfde manier waarop het facebook of YouTube algoritme werkt. Stel je voor dat je 's morgens wakker wordt met een negatieve gemoedstoestand, wanhopig op zoek naar geluk en vreugde, maar als gevolg van de filter waardoor je het leven ervaart, ben je niet in staat om toegang te krijgen tot de positieve perceptiefilter en zie in je plaats daarvan voortdurende herinneringen die je laten denken aan de negativiteit om je heen. Net zoals we onze tanden poetsen, onze gezondheid laten controleren of onze ogen laten testen, moeten we de staat van onze perceptiefilter ook beoordelen. Door deze filters nemen we niet alleen beslissingen, maar bepalen we ook wat het leven voor ons betekent, waar we thuishoren en wat we willen bereiken. Hoe weet je of jouw filter de perceptie van de werkelijkheid bepaalt?

Verander je filter en verander je wereld! Neem even de tijd om de richting van je leven te bepalen. Wat wil je echt? Ben je bereid alles te doen wat nodig is om je doel te volgen en al het geluk te vinden dat het leven te bieden heeft? Maak dan je lens schoon of ‘installeer’ een nieuwe perceptiefilter.

We kunnen de pracht van het leven ervaren, of de negativiteit – beide zijn er in overvloed. Kies verstandig, want we zijn ons vaak niet bewust van hoe we het leven benaderen. Wees je bewust van hoe jij de wereld waarneemt. Kies ervoor om de pracht en schoonheid te zien. Vermijd klagen en zie de grootsheid niet alleen in jezelf maar overal om je heen!
2 views0 comments
bottom of page