Image by Vadim Bogulov

Frequently Asked Questions

 

Wat is non-verbale analyse?

Non-verbale analyse is de kunst om de interne toestand van een ander persoon te detecteren. Door non-verbale signalen van het limbisch systeem te benutten en te detecteren, kan je een nauwkeurige inschatting maken van het denkproces en de waarschijnlijkheid van bedrog.

Is non-verbale analyse betrouwbaar?

Wij benaderen deze methodologie vanuit het standpunt van de evolutionaire en sociale psychologie. Ja, het is heel nauwkeurig. Nauwkeurig genoeg om te concluderen dat iemand liegt? Nee, maar het geeft ons een redelijk inzicht in het interne proces dat iemand doormaakt, omdat het limbisch systeem verantwoordelijk is voor de honderden non-verbale signalen.

Wat is hypnose?

Hypnose is een toestand van geconcentreerde aandacht, waardoor men zich losmaakt van de uitwendige omgeving en opgaat in een innerlijke wereld. Deze toestand noemt men ook wel  ‘trance’. In wezen is er geen verschil tussen dergelijke alledaagse trances en de hypnotische trance.
Hypnose is helemaal geen opzienbarend verschijnsel. Het maakt gebruik van ontspanningstechnieken en het voorstellingsvermogen,vergelijkbaar met een dagdroom of een fantasie.
Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hypnose een krachtig middel is in therapieën en bij hulpverlening.

Wat is de zwaartekracht-interactie van elke ster in ons sterrenstelsel en wat krijg je als je de opgetelde massa van elke ster in een straal van 100.000 lichtjaar daarbij op telt?

Geen idee.

Wat houd coaching in?

Coaching is een doelgericht en creatief proces waarbij de coach de coachee ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen persoonlijke en professionele doelen. Coaches helpen mensen bij het verbeteren van hun prestaties en de kwaliteit van hun leven.

Kan ik een intakegesprek inplannen?

Natuurlijk, intakegesprekken zijn zelfs de eerste stap. Hier gaan we kijken waar aan gewerkt mag worden. Hier komen geen kosten bij kijken, en is dus volledig vrijblijvend! Ook kan dit tegenwoordig prima online plaatsvinden.

Hoe lang duurt een hypnose-sessie?

De duur van een sessie is gemiddeld 60 minuten. Met een eventuele uitloop van ca. 10 minuten.

Is hypnose gevaarlijk?

Hypnotherapie is een zeer veilige behandeling.

Natuurlijk is het niet vreemd dat sommige mensen bang zijn voor hypnose. Men gaat ervan uit dat de zelfcontrole verdwijnt. Fictie maakt het beeld van hypnose ook mysterieuzer.

Is groepscoaching ook mogelijk?

Groepscoaching is mogelijk. Bel ons voor de mogelijkheden!

Wat zijn de prijzen van de trainingen?

De prijzen zijn elke keer anders. Wij volgen een vrij uniek concept wat betreft de prijzen van de B2B trainingen. Wij hanteren vaste prijzen per groep, dus geen prijs per persoon. Hoe meer mensen deelnemen, hoe beter de prijs. Maar omdat de training elke keer anders zal zijn omdat het elke keer persoonlijk gesmeed wordt, kunnen de prijzen verschillen. Contacteer ons voor een prijsopgave.

Wat is TRANCEFORMULE?

Deze training geeft inzicht in directe en autoritaire beïnvloedingstactieken afk, maar het behandelt ook passieve en geheime technieken. Wij leren jou hoe je lichaamstaal kan lezen als een expert zodat je altijd de voorsprong neemt in het gesprek.

Wat is jullie succes-rate met hypnose?

Uitgaande van de laatste 50 sessies:
90% van de mensen ervaart blijvende positieve verandering.

Krijg ik hypnose vergoed van mijn zorgverzekeraar?

Op dit moment nog niet.

Waar komt de naam Penthouse Instituut vandaan?

Grappige vraag! Nog afgezien van het feit dat Penthouses geweldig zijn, is een "Penthouse" eigenlijk een perfecte metafoor, voor ons meest kostbare stukje weefsel dat we ronddragen op de bovenste verdieping van ons lichaam. Namelijk onze hersenen.